LINUXSOFT.cz Přeskoč levou lištu

ARCHIV



   

> Linuxsoft a půlroční ohlédnutí zpět

Novinky na Linuxsoftu za poslední půlrok. Co se chystá nového. Nezapomenu na nějaké vánoční přání.

27.12.2009 22:00 | Pavel `Goldenfish' Kysilka | přečteno 3654×

Co se povedlo

Rozjela se redakční činnost. Proces schvalování je podstatně rychlejší. Vydáváme 5-8 placených článků měšíčně. Zde jsou trochu ještě rezervy v množství článků. Současný rozpočet je na 8 článků měsíčně a ne každý měsíc se to pokryje.

Každý záznam software a distribucí má svoji domovskou stránku. Bylo doplněno pár stovek záznamů. Během nějaké doby plánuji zrušit konkrétní downloady. Není v našich silách to v současné době synchronizovat a držet aktuální. Zde hodně zabral Martin Charvát.

Ožívají diskuze a do diskuzí se vracejí lidé. Návrat některých jmen mě dost potěšil.

Máme od listopadu nový server. Možná pozorujete v rychlejší odezvu stránek. Vyřešily se tím problémy s rozšřitelností paměti a přechod na Javu. Jedeme na 4 processoru, 8GB RAM a jsou nové disky. Oproti 1GB RAM, co jsme měli, je to velký rozdíl ve výkonu. Nebylo to zadarmo, ale za peníze. Migrace serveru diky Ondrovi Čečákovi proběhla bez vetších problémů a výpadku.

Pár lidí mi řeklo nějaké náměty, co s linuxsoftem dělat a co ne. Přečetl jsem i pár starých diskuzí, kde se toto řešilo. Tahle vazba hodně pomáhá.

Návštěvnost – vcelku se to začíná stabilizovat. Držíme se okolo 5000 návštěv denně. Více si najděte na toplist.cz . Rapidní vzestup to tedy není. Prosinec je ale dost slabý a do tohoto odstavce jej raději nebudu začleňovat.

Přidal jsem službu pridej.cz . S Lukášem Zapletalem se velmi dobře spolupracuje.

Osvědčilo se mi občas něco podpořit financemi. A to i nějakou drobnou stovkou. Ocenění někoho emailem poteší, ale z vlastní zkušenosti doporučuji občas pustit nějakou „drobnou šupinu“ za dobrou věc. Potěšíte tím dvakrát. Nejcennější pomoc je tedy zdarma. O tom teď nechci vůbec polemizovat.

Celkově řečeno: Stabilizace.

Co se naopak nezdařilo

Podle mě jsou ještě velké rezervy v publikacích článků. Specielně u mojí osoby je v TODO-listu nějaká stránka o psaní pro Linuxsoft. Pokud chcete psát pro Linuxsoft, tak je tato bohulibá činnost určitě vítána. Článek je přibližně za pětistovku, platím včas do 15-tého dalšího měsíce. V současnosti už začátkem dalšího měsíce.

Blogy - zde po dlouhé době musím uznat chybu. Chybu svojí, že jsem přesně neurčil pravidla. A je otázkou, zda by se to mělo vůbec jmenovat blogy. Budu řešit později.

Na podzim jsem plánoval, že začne přepis aplikace linuxsoftu. Spíše to nabírá na zpoždění. Někdy je třeba řešit i věci z běžného života. Třeba zdraví svoje, anebo i jiných. Zdraví mám jen jedno a na podzim jsem měl 2 měsíce pocit, že i méně, když se na mě vystřídalo asi 6 nemocí. A pokud máte bolesti, tak tvořivé myšlení moc nefunguje.

Vyházet ještě nějaké kostlivce ze skříně....

Co bude nového s portálem?

Budu velmi stručný. Hodně věcí v současnosti zatím vázne dost na mě.

Nebudou –li nějaké kalamity a debilní novináři(oni vědí…), tak plánuji vydávat od jara každý druhý pracovní den článek. Finance jsou na to připraveny. Celkově jsem udělal pořádek ve svých financích. Jsem bez jakýchkoli dluhů.

Portál je z určité míry dotovaný. Prozradím že ze 2/3. Žádná novinka. A pokud si proinvestujete nějaký drobný statisíc, tak se postupně začínáte ohlížet po nějaké návratnosti. A ta doba nastala. Asi by mě přespříští rok ty dotace moc nebavily.

Zeptám se: Co by jste si na Linuxsoftu přáli nového ? Ať již nevyhovující funkcionalita, nová funkcionalita, chyby aplikace. Každý námět se hodí. Zde je vcelku velký prostor v diskuzi. Nebo i po emailu soukromě.

Nějaké přání do Nového roku

Hodně zdraví. Mít týden hořečky je ještě sranda. Mít měsíc bolesti už ne.

Optimismus a odhodlání. Měl jsem před týdnem k obědu husu s domácím knedlíkem a k tomu Plzeň. Bylo by to dokonalé, kdyby k tomu přítelkyně neležela v horečkách. Ale i tak bylo hodně dobře. Občas to chce vyhrnout rukávy. Slovo „krize“ a podobná další hojně používaná(kdo za to jako může) Vám takový oběd na talíř nenaservíruje.

Díky za přízeň

Pavel Kysilka

Verze pro tisk

pridej.cz

 

DISKUZE

Nejsou žádné diskuzní příspěvky u dané položky.



Příspívat do diskuze mohou pouze registrovaní uživatelé.
> Vyhledávání software
> Vyhledávání článků

28.11.2018 23:56 /František Kučera
Prosincový sraz spolku OpenAlt se koná ve středu 5.12.2018 od 16:00 na adrese Zikova 1903/4, Praha 6. Tentokrát navštívíme organizaci CESNET. Na programu jsou dvě přednášky: Distribuované úložiště Ceph (Michal Strnad) a Plně šifrovaný disk na moderním systému (Ondřej Caletka). Následně se přesuneme do některé z nedalekých restaurací, kde budeme pokračovat v diskusi.
Komentářů: 1

12.11.2018 21:28 /Redakce Linuxsoft.cz
22. listopadu 2018 se koná v Praze na Karlově náměstí již pátý ročník konference s tématem Datová centra pro business, která nabídne odpovědi na aktuální a často řešené otázky: Jaké jsou aktuální trendy v oblasti datových center a jak je optimálně využít pro vlastní prospěch? Jak si zajistit odpovídající služby datových center? Podle jakých kritérií vybírat dodavatele služeb? Jak volit vhodné součásti infrastruktury při budování či rozšiřování vlastního datového centra? Jak efektivně datové centrum spravovat? Jak co nejlépe eliminovat možná rizika? apod. Příznivci LinuxSoftu mohou při registraci uplatnit kód LIN350, který jim přinese zvýhodněné vstupné s 50% slevou.
Přidat komentář

6.11.2018 2:04 /František Kučera
Říjnový pražský sraz spolku OpenAlt se koná v listopadu – již tento čtvrtek – 8. 11. 2018 od 18:00 v Radegastovně Perón (Stroupežnického 20, Praha 5). Tentokrát bez oficiální přednášky, ale zato s dobrým jídlem a pivem – volná diskuse na téma umění a technologie, IoT, CNC, svobodný software, hardware a další hračky.
Přidat komentář

4.10.2018 21:30 /Ondřej Čečák
LinuxDays 2018 již tento víkend, registrace je otevřená.
Přidat komentář

18.9.2018 23:30 /František Kučera
Zářijový pražský sraz spolku OpenAlt se koná již tento čtvrtek – 20. 9. 2018 od 18:00 v Radegastovně Perón (Stroupežnického 20, Praha 5). Tentokrát bez oficiální přednášky, ale zato s dobrým jídlem a pivem – volná diskuse na téma IoT, CNC, svobodný software, hardware a další hračky.
Přidat komentář

9.9.2018 14:15 /Redakce Linuxsoft.cz
20.9.2018 proběhne v pražském Kongresovém centru Vavruška konference Mobilní řešení pro business. Návštěvníci si vyslechnou mimo jiné přednášky na témata: Nejdůležitější aktuální trendy v oblasti mobilních technologií, správa a zabezpečení mobilních zařízení ve firmách, jak mobilně přistupovat k informačnímu systému firmy, kdy se vyplatí používat odolná mobilní zařízení nebo jak zabezpečit mobilní komunikaci.
Přidat komentář

12.8.2018 16:58 /František Kučera
Srpnový pražský sraz spolku OpenAlt se koná ve čtvrtek – 16. 8. 2018 od 19:00 v Kavárně Ideál (Sázavská 30, Praha), kde máme rezervovaný salonek. Tentokrát jsou tématem srazu databáze prezentaci svého projektu si pro nás připravil Standa Dzik. Dále bude prostor, abychom probrali nápady na využití IoT a sítě The Things Network, případně další témata.
Přidat komentář

16.7.2018 1:05 /František Kučera
Červencový pražský sraz spolku OpenAlt se koná již tento čtvrtek – 19. 7. 2018 od 18:00 v Kavárně Ideál (Sázavská 30, Praha), kde máme rezervovaný salonek. Tentokrát bude přednáška na téma: automatizační nástroj Ansible, kterou si připravil Martin Vicián.
Přidat komentář

   Více ...   Přidat zprávičku

> Poslední diskuze

31.7.2023 14:13 / Linda Graham
iPhone Services

30.11.2022 9:32 / Kyle McDermott
Hosting download unavailable

13.12.2018 10:57 / Jan Mareš
Re: zavináč

2.12.2018 23:56 / František Kučera
Sraz

5.10.2018 17:12 / Jakub Kuljovsky
Re: Jaký kurz a software by jste doporučili pro začínajcího kodéra?

Více ...

ISSN 1801-3805 | Provozovatel: Pavel Kysilka, IČ: 72868490 (2003-2024) | mail at linuxsoft dot cz | Design: www.megadesign.cz | Textová verze