LINUXSOFT.cz Přeskoč levou lištu

ARCHIV



   

> Linux Party Teplice

Pokud začnete pátrat, čím je významný pátek 23.9.2005, zjistíte, že na tento den připadá 104. výročí narození Jaroslava Seiferta, nebo 70. výročí nar. PER OLOVa ENQUISTa (švédský prozaik a dramatik), před 159 lety Johann Galle ohlásil objevení planety Neptun, v Roudnici nad Labem se konalo odborné sympozium ke 130. výročí založení Podřipské nemocnice a v Teplicích proběhla první Linux Party Teplice s kódovým označení LPT1.

25.9.2005 13:00 | František Bublík | přečteno 7931×

Posledně jmenovaná akce byla avizovaná na několika linuxových portálech a měla pozitivní ohlas. Celkem ohlásilo svou účast 19 lidí a devatenáct jich skutečně také přišlo, včetně člověka, který se neregistroval a o LPT se dozvěděl teprve v den jejího konání. To znamená, že jeden registrovaný nakonec nepřijel.
První účastníci živě debatovali v salónku hospůdky "U Černé Kočky" již půl hodiny před začátkem a postupně docházeli další. Za chvíli bylo jasné, že kolem stolu bude velmi těsno. Při objednávání salónku obsluha podniku tvrdila, že se tam vejde až 25 lidí, zatajila ale, že musí sedět ve dvou řadách.
Po té, co dorazil Marek Olšavský a rozdal přítomným samolepky od Linuxsoftu, nás bylo kolem stolu asi tak 14. Za tohoto stavu zahájil František Bublík malou anketu, jejíž výsledky můžete vidět níže. Petr Jakubec ohlásil, že se na nás "možná" přijede podívat Jan Houštěk, což byla překvapivá zpráva, a když už padlo jeho jméno, jali jsme se ho někteří z nás pomlouvat. Pokud mu ten večer zvonilo v uších, bylo to z Teplic. Nakonec v naší pračce nedopadl nejhůř. Resumé zní, že je to odborník na slovo vzatý, nicméně držící prvenství v aroganci svých písemných příspěvků do linuxových konferencí. Nakonec nedorazil.
Dorazili však postupně další ohlášení linuxáři. Ke stolu jsme se snažili více a více komprimovat, Marek dokonce navrhoval bzip2, ale nakonec museli někteří sedět u jednoho rohu v druhé řadě. Malý prostor nás také nutil k improvizaci, pokud sedící u stěny na dlouhé lavici potřebovali navštívit místnůstku za rohem s dvěma nulami na dveřích. Jako nejlepší způsob se nakonec ukázalo vytvoření "zásobníku" pod oknem, který se naplnil zhruba pěti lidmi, čímž vznikla úniková cesta od stolu.
Společnost byla různorodá. Přítomno bylo například 5 programátorů, jeden člen bezpečnostní agentury a dva muzikanti. Jeden z přítomných byl přímým účastníkem Czech Techu a také nám o tomto průšvihu referoval.
Zkušenost s Linuxem byla u zúčastněných také různá. Nejdelší linuxovou zkušenost jsme mapovali 9 let zpátky a nejkratší měl kolega, který nainstaloval Mandrivu v pátek po obědě a večer šel na Linux Party.
Zajímavé bylo sledovat, jak dopadl souboj dvou pivních značek, ze kterých jsme ten večer vybírali. Dva lidé pili Budvar, ostatní dali přednost Krušovicím. Ještě zajímavější bylo, že v jídle se linuxáci, dá se říci, vyhýbali masu. Drtivě převažovala sýrová jídla. Smažený sýr, sýrový špíz, smažené tvarůžky atd. Ano, byl i jeden pstruh a dvoje špagety. Debata se točila, jak jinak, kolem Linuxu a internetu a nepostrádala humor a vtipy. Asi po dvou hodinách se postupně někteří účastníci rozloučili a uvolnili tím místo u stolu, kde nás postupně do čtvrt na dvanáct zbylo kolem 10 - 12 lidí. (S množstvím vypitých piv se zhoršila statistická přesnost, proto ten přibližný údaj.)
Ve čtvrt na dvanáct jsme se všichni zvedli a ukončili tuto akci s příslibem, že uspořádáme za čtvrt roku další. A ještě taková potěšující drobnost(?) na závěr. Zatím na každém večeru, kterého jsem se zúčastnil a kde se sešla větší společnost, zbyl nakonec nějaký dluh - pár piv, ke kterým se nikdo nehlásil. Na LPT jsme zaznamenali opačný efekt, že lidé, co postupně odcházeli, zaplatili tu a tam nějaké to pivo navíc, aby se nekonala ostuda. Poslední platící vlastně získali příjemný bonus v hodnotě několika zaplacených piv.

A zde výsledky malé ankety: (Pokud by se někomu zdálo, že nesouhlasí součty, tak to je fakt, neboť jsme byli tolerantní a povolili jmenovat i více než jednu položku.)

1. Používané distribuce:
	Mandriva	10
	Fedora		4
	Debian		3
	Suse		3
	Gentoo		2
	Ubuntu		2
	Aurox, RedHat, LFS, DSL 	1

2. Nejoblíbenější browser
	Firefox		10
	Opera, Links	5
	Mozilla		2
	Konqueror	1

3. Nejnavštěvovanější linuxový portál
	Ablinuxu.cz	13
	Root.cz		11
	Linuxsoft.cz	7
	Mandrake.cz	1

4. Nejstarší a nejmladší účastník
	nar. 1952 
	nar. 1985

5. Nejvzdálenější místo, odkud přijeli účastníci na LPT:
Zde jsme nezapočítali dva účastníky, kteří přijeli z Prahy, 
protože oba mají v Teplicích zázemí a do Teplic by přijeli 
stejně. Takže nejdále to měl Petr Jakubec, který přijel z Mostu
 a po LPT se tam vlakem vracel. Tímto získává privilegium 
na následující LPT platit jako poslední.

Anketu zpracoval a vyhodnotil František Bublík



Verze pro tisk

pridej.cz

 

DISKUZE

Nejsou žádné diskuzní příspěvky u dané položky.



Příspívat do diskuze mohou pouze registrovaní uživatelé.
> Vyhledávání software
> Vyhledávání článků

28.11.2018 23:56 /František Kučera
Prosincový sraz spolku OpenAlt se koná ve středu 5.12.2018 od 16:00 na adrese Zikova 1903/4, Praha 6. Tentokrát navštívíme organizaci CESNET. Na programu jsou dvě přednášky: Distribuované úložiště Ceph (Michal Strnad) a Plně šifrovaný disk na moderním systému (Ondřej Caletka). Následně se přesuneme do některé z nedalekých restaurací, kde budeme pokračovat v diskusi.
Komentářů: 1

12.11.2018 21:28 /Redakce Linuxsoft.cz
22. listopadu 2018 se koná v Praze na Karlově náměstí již pátý ročník konference s tématem Datová centra pro business, která nabídne odpovědi na aktuální a často řešené otázky: Jaké jsou aktuální trendy v oblasti datových center a jak je optimálně využít pro vlastní prospěch? Jak si zajistit odpovídající služby datových center? Podle jakých kritérií vybírat dodavatele služeb? Jak volit vhodné součásti infrastruktury při budování či rozšiřování vlastního datového centra? Jak efektivně datové centrum spravovat? Jak co nejlépe eliminovat možná rizika? apod. Příznivci LinuxSoftu mohou při registraci uplatnit kód LIN350, který jim přinese zvýhodněné vstupné s 50% slevou.
Přidat komentář

6.11.2018 2:04 /František Kučera
Říjnový pražský sraz spolku OpenAlt se koná v listopadu – již tento čtvrtek – 8. 11. 2018 od 18:00 v Radegastovně Perón (Stroupežnického 20, Praha 5). Tentokrát bez oficiální přednášky, ale zato s dobrým jídlem a pivem – volná diskuse na téma umění a technologie, IoT, CNC, svobodný software, hardware a další hračky.
Přidat komentář

4.10.2018 21:30 /Ondřej Čečák
LinuxDays 2018 již tento víkend, registrace je otevřená.
Přidat komentář

18.9.2018 23:30 /František Kučera
Zářijový pražský sraz spolku OpenAlt se koná již tento čtvrtek – 20. 9. 2018 od 18:00 v Radegastovně Perón (Stroupežnického 20, Praha 5). Tentokrát bez oficiální přednášky, ale zato s dobrým jídlem a pivem – volná diskuse na téma IoT, CNC, svobodný software, hardware a další hračky.
Přidat komentář

9.9.2018 14:15 /Redakce Linuxsoft.cz
20.9.2018 proběhne v pražském Kongresovém centru Vavruška konference Mobilní řešení pro business. Návštěvníci si vyslechnou mimo jiné přednášky na témata: Nejdůležitější aktuální trendy v oblasti mobilních technologií, správa a zabezpečení mobilních zařízení ve firmách, jak mobilně přistupovat k informačnímu systému firmy, kdy se vyplatí používat odolná mobilní zařízení nebo jak zabezpečit mobilní komunikaci.
Přidat komentář

12.8.2018 16:58 /František Kučera
Srpnový pražský sraz spolku OpenAlt se koná ve čtvrtek – 16. 8. 2018 od 19:00 v Kavárně Ideál (Sázavská 30, Praha), kde máme rezervovaný salonek. Tentokrát jsou tématem srazu databáze prezentaci svého projektu si pro nás připravil Standa Dzik. Dále bude prostor, abychom probrali nápady na využití IoT a sítě The Things Network, případně další témata.
Přidat komentář

16.7.2018 1:05 /František Kučera
Červencový pražský sraz spolku OpenAlt se koná již tento čtvrtek – 19. 7. 2018 od 18:00 v Kavárně Ideál (Sázavská 30, Praha), kde máme rezervovaný salonek. Tentokrát bude přednáška na téma: automatizační nástroj Ansible, kterou si připravil Martin Vicián.
Přidat komentář

   Více ...   Přidat zprávičku

> Poslední diskuze

31.7.2023 14:13 / Linda Graham
iPhone Services

30.11.2022 9:32 / Kyle McDermott
Hosting download unavailable

13.12.2018 10:57 / Jan Mareš
Re: zavináč

2.12.2018 23:56 / František Kučera
Sraz

5.10.2018 17:12 / Jakub Kuljovsky
Re: Jaký kurz a software by jste doporučili pro začínajcího kodéra?

Více ...

ISSN 1801-3805 | Provozovatel: Pavel Kysilka, IČ: 72868490 (2003-2024) | mail at linuxsoft dot cz | Design: www.megadesign.cz | Textová verze